P0065 Přímá ped. čin. nad rozsah

Typ položky: Des. číslo 7, 3

Položka je v systému zavedena od července 2017. Slouží výhradně pro vyplnění statistického výkazu ministerstva školství P1c-01. Položka slouží jako podklad pro vyplnění tabulky IVc. výkazu.

Do položky nepatří: Na rozdíl od položky P068 Skutečný úvazek (hod. / týden) se zadává jen počet hodin sjednaných pro tzv. 'Zdroj financování' = 11, tedy jen pro běžné financování ze SR!!! Program totiž nemůže provádět krácení z důvodu financování z 'Jiných zdrojů', protože k tomu nemá dostatek informací. Ze stejného důvodu program neprovádí rozdělení na druhý paragraf, pokud je zadáno v některé z položek O0491 Rozúčtování č. 1O0507 Rozúčtování č. 17. V této položce zadané hodiny nad rozsah budou proto vykázány všechny na hlavním paragrafu zadaném v položce O0411 Třídění statistik č. 1. V případě potřeby bude nutno v tomto smyslu (plusem / mínusem) opravit až výslednou tabulku na webu MŠMT.

Položka je využívána též úplně naopak pro vyčlenění těch normálních hodin vyučovací povinnosti z položky P068 Skutečný úvazek (hod. / týden) o ty hodiny, které jsou konány nad rámec RVP (např. nepovinné předměty, pedagogická intervence, přespočetné hodiny nezahrnované do PH školy/PH asistenta, 'Fondů ESF', 'Podpůrných opatření', 'NPO', zaměstnanců dlouhodobě nemocných, za které je přijata náhrada). Tyto hodiny se zde vykazují záporně!

!!!Pro správné vyplnění je naprosto nezbytné si detailně prostudovat metodický pokyn ministerstva školství k vyplnění výše uvedeného statistického výkazu!!!

Položka nemá žádný význam pro výpočet mzdy. Hodiny přímé ped. činnosti nad rozsah pro výpočet mzdy jsou nadále zadávány v rámci výpočtu mzdy ručně do položky M0146 Pedagogové odučeno nad rozsah bez ohledu na to, zda jsou pevně stanovené nebo příležitostné i bez ohledu na zdroj financování.

Položka je umístěna v okně na položce P0060 TURNUS.